Колата е 145 1,6 т.спарк 97г.Имам проблем сас оборотите на празен ход...Проблема е следния паля колата топал двигател...като почнат да падат оборотите и по4ват да играят и след 3-4 секунди си застават на 750-800 оборота....На студен двигател няма грижи!Стапковият мотор е изчистен идеално...та вапроса ми е какво може да е това някой датчик ли незнам...ако някой му се е случвал тоя проблем моля помогнете.....благодаря...!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем обороти
Collapse
X
-
аз имам абсолютно същия проблем , днес ходих на диагностика и ми казаха че проблема бил от ламбда сондата , преди време е сменяна ама с няква менталива , и мисля да купя и да пробвам , то не ми остана кво друго да пробвам..
А тя струва 240 лв бош.'99 TS 1.4 16v
Comment
-
Добре дошъл,колега.Първо поясни какъв модел ти е колата и с какъв мотор.Това ще ни ориентира,за да ти помогнеме.Второ преди да си дадеш парите, се вслушай в знаещите в секцията,а те не са малко.По принцип ламбда мове да дава грешки от много прозаични неща,като свещи например.Клапани сегменти и други също я объркват,Често проблема е механичен,но се вкарваме в излишни филми,гонейки електрониката,която няма никаква винаНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
аз сам показал каква е колата....колега 1.6 16v twin spark металният капак...!И само да поясня пак нещо не ми го прави винаги да мени обороти на празен ход...правиго седмицата 1-2 пати....а колата си варви както преди няма проблеми...ако е сондата не би ли имало проблем сас варвенето..Мерси се пак....!Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP + Chip
Преди:Alfa Romeo 145 1.6 16v 120HP
Comment
Comment