Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем обороти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем обороти

Колата е 145 1,6 т.спарк 97г.Имам проблем сас оборотите на празен ход...Проблема е следния паля колата топал двигател...като почнат да падат оборотите и по4ват да играят и след 3-4 секунди си застават на 750-800 оборота....На студен двигател няма грижи!Стапковият мотор е изчистен идеално...та вапроса ми е какво може да е това някой датчик ли незнам...ако някой му се е случвал тоя проблем моля помогнете.....благодаря...!!!
    Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP + Chip
    Преди:Alfa Romeo 145 1.6 16v 120HP

щом е на топъл двигател, може да е ламбдата. пробвай да я откачиш и виж как е без нея. преди да я смениш нека и направят диагностика че да не се набутваш 200лв.
    точка

Comment

аз имам абсолютно същия проблем , днес ходих на диагностика и ми казаха че проблема бил от ламбда сондата , преди време е сменяна ама с няква менталива , и мисля да купя и да пробвам , то не ми остана кво друго да пробвам..
      А тя струва 240 лв бош.
      '99 TS 1.4 16v

Comment

Вземи си универсална на Бош, същата работа върши е с поне 70-80 лв. по-ефтина. Аз съм с такава година и половина и нямам никакви грижи.
        ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
        ПЛОВДИВ

Comment

Добре дошъл,колега.Първо поясни какъв модел ти е колата и с какъв мотор.Това ще ни ориентира,за да ти помогнеме.Второ преди да си дадеш парите, се вслушай в знаещите в секцията,а те не са малко.По принцип ламбда мове да дава грешки от много прозаични неща,като свещи например.Клапани сегменти и други също я объркват,Често проблема е механичен,но се вкарваме в излишни филми,гонейки електрониката,която няма никаква вина
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

аз сам показал каква е колата....колега 1.6 16v twin spark металният капак...!И само да поясня пак нещо не ми го прави винаги да мени обороти на празен ход...правиго седмицата 1-2 пати....а колата си варви както преди няма проблеми...ако е сондата не би ли имало проблем сас варвенето..Мерси се пак....!

Comment

по-скоро с разхода би трябвало да имаш проблем.
              точка

Comment

не няма проблем с горенето...разхода е нормален 10л на 100км е някаде разхода в град...изван града 7л-7,50л...Стигнах до мнение,че можеби стапковият мотор не го бива майче???Издал е багажа и сигорно засича????

Comment

може и от него да е. намери някой колега със същия и пробвайте да ги размените. ти как го чисти?
                  точка

Comment

да и аз така мисля да направя ама имам приятел с 1.4 16в ама пласмасовия капак мотора....ще тарся си купя друг втора ръка...............мерси много!!!

Comment

Working...
                    X